RENOVATION

Lake Avenue   |   Wilmette, Illinois

Back to Gallery < Next Renovation >

GENERAL CONTRACTOR

H/S Builders

LANDSCAPE ARCHITECT

Martin & Associates

PHOTOGRAPHY

John Toniolo

BEFORE

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Owning this home for many years, our client adapted to living in a very formal and historic home yet felt that such
formality didn't suite a contemporary lifestyle. The need for a larger family friendly kitchen, dining space and family
room were what they desperately needed. With this in mind, the existing kitchen was renovated to become the family
dining space. An addition was planned for the rear of the home and would accommodate a larger kitchen, family
room, mudroom and stairs to a kid-friendly basement. A three-car garage, rear terraces and garden spaces would tie
the two structures together. Exterior materials and architectural details blended seamlessly with original home. This
renovation also included replacing existing aluminum siding and trim with beadboard eaves, details and cornice.